En perle av et sted på jord

Det er søndag og hjemreisedag for damene som dagen før var på tur til Stor-Svuku i Femundsmarka nasjonalpark. Men hjemreisen går ikke strake veien til Oslo. Kort tids kjøring etter at damene har forlatt Elgå, legges det inn en avstikker – til enda en nasjonalpark. I dag er det Gutulia, Norges minste nasjonalpark, som skal avlegges et besøk.

Det er ennå tidlig formiddag når damene ankommer parkeringsplassen sydvest for Gutulisjøen. Herfra følger de stien langs sjøen i retning sydøstover. Sjøen ligger utenfor nasjonalparken, det samme gjør stien – helt til man når fram til utløpsbekken ved enden av sjøen. Likevel har damene utsikt til nasjonalparken helt fra starten på turen. Skogs- og fjellterrenget de ser over til på den andre siden av sjøen, ligger i sin helhet inne i nasjonalparken.

Denne dagen er like skyfri og fin som den foregående, stien er lett å gå, og det er bare for damene å nyte omgivelsene. Skogen byr på høstfarger, sjøen og himmelen på nyanser av tindrende blått. Det er bare vakkert, rett og slett.

IMG_9091

IMG_9092

IMG_9098

IMG_9100

IMG_9106

Etter en snau time når damene fram til enden av sjøen. En bru krysser utløpsbekken, og derfra er det bare noen få hundre meter å gå opp til Gutulisetrene, beliggende inne i nasjonalparken. Ingen av damene har vært her før. Men for et fantastisk sted dette skal vise seg å være! Den formiddagsstunden de fire damene tilbringer her før de vender tilbake til parkeringsplassen og igjen setter kursen mot hovedstaden, vil sitte i minnet – lenge.

IMG_9111

IMG_9119

IMG_9122

IMG_9136

IMG_9151

IMG_9154

IMG_9156

Det finnes steder du kan komme til. For så å forlate. For så å oppdage at selv om du har forlatt stedet, har ikke stedet forlatt deg. Et slikt sted er Gutulisetrene.

IMG_9116

IMG_9117

IMG_9140

IMG_9158

Lenke: Gutulia nasjonalpark

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s